Наука і практика вирішення найважливіших соціальних проблем України на перспективу - Андрушків, Б.; Владимир, О.; Павликівська, О.; Погайдак, О.; Кирич, Н. (Вісник економічної науки України, 2018)
Стаття присвячена розкриттю причин виникнення та загострення соціальних проблем в Україні, з метою виявлення причинно-наслідкових зв’язків між ними та з метою здійснення їх класифікації за сферами діяльності. У статті визначено роль та місце громадських об’єднань, в тому числі академічних формувань у вирішенні соціальних проблем держави. На прикладі Академії економічних наук України та вищої освіти України запропоновано стратегію розв’язання соціальної проблематики на перспективу. Окреслено основні напрями вирішення соціальних проблем в Україні на період 2018-2023 рр. Статья посвящена раскрытию причин возникновения и обострения социальных проблем в Украине, для выявления причинно-следственных связей между ними и с целью осуществления их классификации по сферам деятельности. В статье определены роль и место общественных объединений, в том числе академических формирований в решении социальных проблем государства. На примере Академии экономических наук Украины и высшего образования Украины предложена стратегия решения социальной проблематики на перспективу. Определены основные направления решения социальных проблем в Украине на период 2018-2023 гг. The article is devoted to the disclosure of the causes of occurrence and aggravation of social problems in Ukraine, in order to identify the cause-effect relationships between them and for the purpose of their classification according to the spheres of activity. The article defines the role and place of public associations, including academic formations, in solving social problems of the state. On the basis of the Academy of Economic Sciences of Ukraine and higher education of Ukraine, a strategy for solving social problems for the future is proposed. The main directions of solving social problems in Ukraine for the period 2018-2023 are outlined.