Інтеграційні зв’язки в системі агропродовольчого комплексу національної економіки - Іванов, С.В.; Рогоза, М.Є.; Перебийніс, В.І.; Вергал, К.Ю.; Олексенко, Л.В.; Перебийніс, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2018)
Доведено, що розвиток інтеграційних зв’язків у системі агропродовольчого комплексу передбачає інтеграцію й кооперацію виробництва сільськогосподарської продукції, її переробки та торгівлі продовольством. Розглянуто сутнісні особливості агропродовольчої інтеграції, її результативність. Проаналізовано існуючі моделі та механізми функціонування вертикально інтегрованих структур. Обґрунтовано методичні підходи до кооперації сільськогосподарських підприємств та підприємств харчової промисловості, зокрема, формування інтегрованої агропродовольчої компанії. Доказано, что развитие интеграционных связей в системе агропродовольственного комплекса предусматривает интеграцию и кооперацию производства сельскохозяйственной продукции, ее переработки и торговли продовольствием. Рассмотрены существенные особенности агропродовольственной интеграции, ее результативность. Проанализированы существующие модели и механизмы функционирования вертикально интегрированных структур. Обоснованы методические подходы к кооперации сельскохозяйственных предприятий и предприятий пищевой промышленности, в частности, формирования интегрированной агропродовольственной компании. It has been proved that development of integration links in the system of the agro-food complex involves integration and cooperation of agricultural production, processing and trade of food. Essential features of agro-food integration, its effectiveness have been considered. Existing models and mechanisms of functioning of vertically integrated structures have been analyzed. Methodical approaches to cooperation of agricultural enterprises and food industry enterprises, in particular, formation of an integrated agro-food company, have been grounded.