Основні напрями удосконалення мотивації праці робітників промислових підприємств - Зайцев, В.С. (Вісник економічної науки України, 2018)
У мотиваційному механізмі до ефективної праці виділені основні напрями, які характерні для промислових підприємств: організаційно-економічні, матеріальні, соціальні, моральні і психологічні, кожен з яких має свої засоби. Проведено дослідження передового досвіду щодо вдосконалення та впровадження інноваційних напрямів ефективної мотивації праці робітників основного виробництва, які запропоновані для використання на промислових підприємствах України, що є вкрай необхідними для їх ефективного функціонування, особливо це стосується машинобудівних і верстатобудівних підприємств. В мотивационном механизме к эффективному труду выделены основные направления, которые характерны для промышленных предприятий: организационно-экономические, материальные, социальные, моральные и психологические, каждый из которых имеет свои способы. Проведены исследования передового опыта по совершенствованию и внедрению инновационных направлений эффективной мотивации труда рабочих основного производства, которые предложены для применения на промышленных предприятиях Украины, что является крайне необходимым для их эффективного функционирования, особенно это касается машиностроительных и станкостроительных предприятий. In the motivational mechanism, the main directions are singled out for effective work, which are characteristic for industrial enterprises: organizational, economic, material, social, moral and psychological, each of which has its own methods. Studies of best practices on the improvement and introduction of innovative areas of effective motivation of the labor of the main production workers were proposed, which are proposed for use in industrial enterprises in Ukraine, which is extremely necessary for their effective functioning, especially for machine-building and machine-tool enterprises.