Протекторный эффект дифенилсиландиола при флюорозе - Цебржинский, О.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Представлены данные о протекторном действии дифенилсиландиола (150
мг/кг массы тела в сутки) при хронической фтористой интоксикации (100 дней по
25 мг NaF на кг массы тела в сутки) морских свинок. Выявлена нормализация
ряда величин ключевых показателей электролитного, углеводного, липидного
обменов, прооксидантно-антиоксидантной системы биологических жидкостей и
органов. Это связано с уменьшением в 4 раза интенсивности всасывания фторида слизистой тонкого кишечника. Предполагается перспективным исследования
использования дифенилсиландиола для дефторирования питьевой воды и токсичости дифенилсиландифтора. Представлені дані про протекторній дії дифенілсиландіола (150 мг
/ кг маси тіла на добу) при хронічній
фтористої інтоксикації (100 днів по 25
мг NaF на кг маси тіла на добу)
морських свинок. Виявлено нормалізація ряду величин ключових показників електролітного, вуглеводного,
ліпідного обмінів, прооксидантно-антиоксидантної системи біологічних
рідин і органів. Це пов’язано зі зменшенням в 4 рази інтенсивності всмоктування фториду слизової тонкого кишечника. Передбачається перспективним дослідження використання дифенілсиландіола для дефторування питної води і токсичності діфенілсиландифтору. The data on the protective effect of
diphenylsilandiol (150 mg /kg body
weight per day) in chronic toxicity
fluoride (100 days NaF 25 mg per kg
body weight per day) guinea pigs.
Identified a number of normalization
values of key performance indicators
of electrolyte, carbohydrate and lipid
metabolism, prooxidant-antioxidant
system of biological fluids and organs.
This is due to a decrease in absorption
intensity 4 times fluoride intestinal
mucosa. It is assumed promising
research use diphenylsilandiol for
defluorination of drinking water and
toxicity difenilsilandiftor.