Токсичні властивості 7-гідроксикумарину - Зінов’єва, М.Л.; Жмінько, П.Г.; Решавська, О.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Встановлено, що ЛД₅₀ 7-ГОК для щурів самців і самок, мишей самців при пероральному надходженні в організм більше 10000 мг/кг. ЛД₅₀ для щурів самців і самок
при дермальному надходженню в організм більше 2000 мг/кг. Коефіцієнт видової і
статевої чутливості близько 1,0. 7-ГОК слабко подразнює слизові оболонки ока кролів.
Подразнюючої дії на шкіру кролів і сенсибілізуючої дії на організм мурчаків не виявлено. Зміни клітинного імунітету не встановлено – коефіціент вираженості імуносупресивної дії КІ = 1,18. Установлено, что ЛД₅₀ 7-ГОК для
крыс самцов и самок, мышей самцов при
пероральном поступлении в организм более 10000 мг/кг. ЛД₅₀ для крыс самцов и
самок при дермальном поступлении в
организм более 2000 мг/кг. Коэффициент
видовой и половой чувствительности около 1,0. 7-ГОК слабо раздражает слизистые оболочки глаз кроликов. Раздражающего действия на кожу кроликов и сенсибилизирующего действия на организм
морских свинок не выявлено. Изменений
клеточного иммунитета не установлено –
коэффциент выражености иммуносупрессивного действия КІ = 1,18. Oral LD50 of 7-HOC is more then
10000 mg/kg for rat males and females, mice
males. Dermal LD50 is more then 2000 mg/
kg for rat males and females. Coefficient of
interspecies and intersexual variability is
about 1,0. 7-HOC weakly irritates eye
mucosa of rabbit. Irritating effect on skin of
rabbits, sensibilizing activity on guinea pig is
not found. A changes of cell-mediated
immunity are not detected –
immunosuppressive activity coefficient КІ =
1,18.