Стан клітинного та гуморального імунітету за умов розвитку експериментального алергічного альвеоліту та корекція їх порушень Тіотриазоліном - Регеда, М.С.; Пасічник, М.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
У роботі показано, що в динаміці розвитку (12-а, 24-а, 34-а і 44-а доби)
експериментального алергічного альвеоліту відбувається поступове збільшення
вмісту В-лімфоцитів і циркулюючих імунних комплексів та зниження рівня Т-лімфоцитів в крові і позитивний коригуючий вплив тіотриазоліну на вивчаємі показники. В работе показано, что в динамике развития (14-е, 24-е, 34-е и 44-е
сутки) экспериментального аллергического альвеолита (ЕАА) происходит постепенное увеличение содержания В-лимфоцитов и циркулирующих иммунных
комплексов и снижение уровня Т-лимфоцитов в крови и положительное корригирующее влияние тиотриазолина на
изучаемые показатели. The paper shows that in dynamics
of the development (12th, 24th, 34th and
44th days) of experimental allergic
alveolitis there is a gradual increase of
the content of B-lymphocytes, circulating
immune complexes and decrease of T-lymphocytes in the blood and positive
corrective action of thiotriazolin on the
studied parameters.