Забезпечення енергетичної безпеки підприємства в умовах сталого розвитку - Макогон, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2018)
У сучасних умовах розвитку необхідним постає завдання забезпечення доступу до безпечних та сталих джерел енергії, екологізації та енергетичної безпеки підприємств. В Україні рівень енергоефективності економіки та частка відновлюваних джерел енергії мають вкрай низькі показники. На сьогодні також існує багато невирішених питань в енергетичному секторі. Саме тому ключовим мотивом вирішення питань забезпечення енергетичної безпеки підприємств є поглиблення їх співпраці, яка могла б сприяти забезпеченню енергопотреб країни первинними вуглеводними ресурсами та посиленню її енергобезпеки в цілому. Україна має створювати та розвивати партнерство в енергетичній галузі з підприємствами Європи, а також підприємствами східних країн. Співробітництво підприємств України на рівні енергетичної галузі має суттєві перспективи, а з метою посилення співпраці українських підприємств з європейськими країнами в енергетичній галузі, Україні необхідно зробити багато важливих кроків та вирішити певні важливі питання. В современных условиях развития необходимым становится задание обеспечения доступа к безопасным и устойчивым источникам энергии, экологизации и энергетической безопасности предприятий. В Украине уровень энергоэффективности экономики и доля возобновляемых источников энергии имеют крайне низкие показатели. Сегодня также существует множество нерешенных вопросов в энергетическом секторе. Именно поэтому ключевым мотивом решения вопросов обеспечения энергетической безопасности предприятий является усиление их сотрудничества, которое могло бы способствовать обеспечению энергетических потребностей страны первичными углеводными ресурсами и усилению ее энергобезопасности в целом. Украина должна создавать и развивать партнерство в энергетической отрасли с предприятиями Европы, а также с предприятиями восточных стран. Сотрудничество предприятий Украины в энергетической отрасли имеет существенные перспективы, а с целью усиления сотрудничества украинских предприятий с европейскими странами в энергетической отрасли, Украине необходимо сделать много важных шагов и решить определенные важные вопросы. In modern conditions of development, it is necessary to ensure access to safe and sustainable sources of energy, ecology and energy security of enterprises. In Ukraine level of energy efficiency of the economy and part of renewable energy sources are extremely low. Today, there are also many unresolved issues in the energy sector. That is why the key motive for solving the issues of ensuring the energy security of enterprises is to strengthen their cooperation, which could contribute to ensuring the country's energy needs with primary carbohydrate resources and enhancing its energy security in general. Ukraine should create and develop partnerships in the energy sector with enterprises in Europe, as well as with enterprises of eastern countries. The cooperation of Ukrainian enterprises in the energy sector has significant prospects, and in order to strengthen the cooperation of Ukrainian enterprises with European countries in the energy sector, Ukraine needs to take many important steps and solve certain important issues.