Клініко-лабораторні особливості хворих на цукровий діабет 2-го типу у контексті комплаєнсу до терапії - Ткаченко, О.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
В статті проведено аналіз рівнів глюкози в залежності від ступеню тяжкості захворювання. Простежено кореляційні взаємозв’язки між гіпер та гіпоглікемічними станами та комплаєнстом до терапії. Встановлено домінуючі типи порушення комплаєнсу до терапії в залежності від типу ставлення хворих до свого захворювання. В статье проведен анализ уровней глюкозы в зависимости от степени тяжести заболевания. Прослежены корреляционные взаимосвязи между гипери гипогликемическими состояниями и комплаєнстом к терапии. Установлены доминирующие типы нарушения комплаєнса к терапии в зависимости от типа отношения больных к своему заболеванию. In the article the analysis of glucose levels, depending on the severity of the disease. Tracked correlations between hyperand hypoglycemic conditions and compliance to therapy. Established the dominant types of violations compliance to therapy depending on the type of relationship of patients to their disease.