Космическая погода и параметры механической памяти - Хорсева, Н.И.; Григорьев, П.Е. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
В статье представлены результаты мониторинговых исследований влияния космической погоды на показатели механической памяти: объём, время выполнения теста, число ошибок, в том числе число “инверсионных ошибок”. Методом наложения эпох был проведен анализ параметров механической памяти 63 респондентов 19-26 лет. Установлено, что объём механической памяти значимо меньше (t = 2,05, р = 0,04), а число ошибок – больше (t = 2,05, р = 0,04) за сутки до геомагнитного возмущения, по сравнению со значениями показателей в другие дни. У статті представлені результати моніторингових досліджень впливу космічної погоди на показники механічної пам’яті: обсяг, час виконання тесту, число помилок, в тому числі число “інверсійних помилок”. Методом накладання епох був проведений аналіз параметрів механічної пам’яті 63 респондентів 19-26 років. Встановлено, що обсяг механічної пам’яті значимо менше (t = 2,05, р = 0,04), а кількість помилок — більше (t = 2,05, р = 0,04) за добу до геомагнітного збурення, в порівнянні зі значеннями показників в інші дні. The article presents the results of monitoring studies of the impact of Space weather on mechanical memory indicators: capacity, test execution time, number of errors, including a number of “inversion errors.” Analysis of mechanical parameters memory 63 respondents 19-26 years was conducted using a method of superposed epochs. It is found that the capacity is significantly less mechanical memory (t = 2,05, p = 0.04) and the number of errors
– is more (t = 2,05, p = 0.04) at the day prior to geomagnetic disturbances comparing with the values of these parameters of mechanical memory at other days.