Характеристики особистісної сфери жінок, які перенесли первинний психотичний епізод - Баскіна, В.В.; Айметов, К.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
Широка поширеність хвороби шизофренії, спонукає до детального вивчення її етіології та патогенезу. Враховуючи це, під детальне спостереження потрапляє проблема дослідження первинного психотичного епізоду. В даній статті наведено результати дослідження особливостей особистісної сфери жінок, які перенесли первинний психотичний епізод. Виявлено дезадаптивні особливості особистісної сфери жінок з первинним психотичним епізодом. Широкая распространенность шизофрении, свидетельствует о необходимости детальному изучению ее этиологии и патогенеза. Учитывая это, в фокус детального наблюдения попадает проблема изучения первичного психотического эпизода. В данной статье приведены результаты исследования личностной сферы женщин, перенесших первичный психотический эпизод. Выявлены дезадаптивные особенности личностной сферы женщин с первичным психотическим эпизодом. The high prevalence of schizophrenia leads to a detailed study of its etiology and pathogenesis. Concerning this, primary psychotic episode gets under detailed surveillance research problem. This article presents the results of personal sphere research in women who have had a primary psychotic episode. It is discovered the maladaptive features in personal sphere in women with primary psychotic episode.