Організація надання екстреної медичної допомоги на етапі реформування - Люлько, О.М.; Бондарчук, Г.В.; Медушевський, С.Б. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
У статті розглянуто питання створення та використання резерву лікарських препаратів та засобів медичного призначення в лікувальних установах області, призначений для надання медичної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій.Вказано шляхи вдосконалення переліку і норм резерву медичних засобів, які необхідно впровадити в процесі реформування служби екстреної медичної допомоги населенню в найближчим часом. В статье рассмотрен вопрос создания и использования резерва лекарственных препаратов и средств медицинского назначения в лечебных учреждениях области, предназначенный для оказания медицинской помощи пострадавшим в результате чрезвычайных ситуаций. Указаны пути совершенствования перечня и норм резерва медицинских средств, которые необходимо внедрить в процессе реформирования службы экстренной медицинской помощи населению в ближайшее время. The article discusses the issue of creation and use of provision of medicines and medical purpose in medical establishments of area, intended for the provision of medical assistance to the victims of emergency situations. In the near future identifies ways to improve the list and norms of the provision of health facilities, which need to be implemented in the process of reforming emergency medical assistance to populations.