Узагальнення підходів до оцінювання туристично-рекреаційного потенціалу країни (регіону) - Шелеметьєва, Т.В. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті досліджено процес оцінювання туристично-рекреаційного потенціалу країни (регіону). Відзначено необхідність оцінки наявного туристично-рекреаційного потенціалу країни. Виокремленно його основні завдання в залежності від ініціаторів проведення такого оцінювання: державних, регіональних та місцевих органів влади, інвесторів, власників ресурсів, туристичних операторів. Запропоновано об’єднати складові компоненти туристично-рекреаційного потенціалу в три основні: ресурсна, соціальна та економічна. В статье исследован процесс оценивания туристско-рекреационного потенциала страны (региона). Отмечена необходимость оценки имеющегося туристско-рекреационного потенциала страны. Выделены его основные задачи в зависимости от инициаторов проведения такой оценки: государственных, региональных и местных органов власти, инвесторов, владельцев ресурсов, туристических операторов. Предложено объединить составляющие компоненты туристско-рекреационного потенциала в три основные: ресурсную, социальную и экономическую. The article analyzes the process of assessing the tourist and recreational potential of the country (region). The need to assess the existing tourist and recreational potential of the country is noted. Its main tasks are singled out depending on the initiators of such an assessment: state, regional and local authorities, investors, resource owners, tourist operators. It is proposed to combine the components of the tourist-recreational potential into three main areas: resource, social and economic.