Аспекти управління еколого-економічною безпекою в умовах військово-політичної нестабільності у контексті природокористування - Якимчук, А.Ю.; Семенова, Ю.М. (Вісник економічної науки України, 2018)
Дана стаття охоплює концепцію еколого-економічної безпеки держави як самостійної системи та в динаміці принагідно до умов військово-політичної нестабільності (ВПН). Ми характеризуємо ВПН як поточний процес і його вплив на формування системою еколого-економічної безпеки. Розглянуті аспекти функціонування такої системи у контексті природних ресурсів, з деталізацією стосовно земельних і водних ресурсів. Визначена проблематика власне ВПН у контексті природних ресурсів та її вплив на екологічну та економічну безпеку у країні. Ми розглядаємо застосування точної теорії оптимізації до неточних моделей. Розглянуто поточне законодавство у галузі ВПН і запропоновано методи збереження рівня стабільності в умовах поточної політичної ситуації. Данная статья охватывает концепцию эколого-экономической безопасности государства как самостоятельной системы и в динамике относительно к условиям ВПН. Мы характеризуем ВПН как текущий процесс, а также его влияние на формирование системы эколого-экономической безопасности. Рассмотрены аспекты функционирования такой системы в контексте природных ресурсов, с детализацией относительно земельных и водных ресурсов. Определена проблематика собственно ВПН в контексте природных ресурсов, и ее влияние на экологическую и экономическую безопасность страны. Мы рассматриваем использование точной теории оптимизации для неточных моделей. Рассмотрено текущее законодательство в отрасли ВПН и предложены методы сохранения уровня стабильности в условиях текущей политической ситуации. In this article we coverage the concept of ecological-economic governmental safety as the independent system and also in the dynamics to the conditions of military and politic instability. We characterize the MPI as a current process and also its influence at forming of the ecological-economic safety system. We consider the aspects of this system functioning in the context of nature resources, accenting on the water resources. We determine the problematic of MPI in the context of nature resources and its influence at the ecologic and economic governmental safety. We analyze the usage of exact optimization theory for the not exact models. We consider the current legislation in the MPI sphere and propose some methods for the stability level saving in the conditions of nowadays political situation.