Гігієнічна оцінка умов праці та обгрунтування системи збереження здоров’я водіїв маршрутних таксі - Бабієнко, В.В.; Гванцеладзе, К.Р.; Михайленко, В.Л.; Панов, Б.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2017)
У статті проведено санітарно-гігієнічне дослідження умов праці водіїв маршрутних таксі з визначенням характеристик виробничого мікроклімату, рівнів шуму, вібрації, запиленості на робочому місці; оцінкою ергономічних характеристик робочого місця, хронометражем робочого часу. Проведено статистичний аналіз з визначенням значення різних факторів ризику і розроблена комплексна схема профілактичних заходів щодо даного контингенту працівників транспортної інфраструктури. В статье проведено санитарно-гигиеническое исследование условий труда водителей маршрутных такси с определением характеристик производственного микроклимата, уровней шума, вибрации, запыленности на рабочем месте; оценкой эргономических характеристик рабочего места, хронометражем рабочего времени. Проведен статистический анализ с определением значения различных факторов риска и разработана комплексная схема профилактических мероприятий в отношении данного контингента работников транспортной инфраструктуры. In the article the sanitary-hygienic research of working conditions taxi drivers with the definition of the characteristics of the working environment, noise, vibration, dust in the workplace; assessment of ergonomic characteristics of the workplace, duration of working time were carried. A statistical analysis of the definition of the value of various risk factors and developed a complex scheme of preventive measures in respect of transport infrastructure contingent workers.