Моніторинг санітарної охорони водних об’єктів - Бабієнко, В.В.; Аніщенко, Л.В.; Михайленко, В.Л.; Клімєнтьєв, І.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2017)
У статті розглянуті основні заходи по моніторингу санітарної охорони водних об’єктів: законодавчі, технологічні, санітарно-епідеміологічні, а також заходи з очищення стічних вод. На аналізі Одеської області запропоновано заходи щодо вирішення питань санітарної охорони водойм, що сприятиме поліпшенню екологічного стану водних об’єктів Одеської області та запобігання значною мірою шкоди, яку може бути заподіяно народному господарству і населенню. В статье рассмотрены основные мероприятия по мониторингу санитарной охраны водных объектов: законодательные, технологические, санитарноэпидемиологические, а также меры по очистке сточных вод. На анализе Одесской области предложены меры по решению вопросов санитарной охраны водоемов, что будет способствовать улучшению экологического состояния водных объектов Одесской области и предотвращения значительной степени вреда, который может быть причинен народному хозяйству и населению. In the article the basic sanitary measures to monitoring of sanitary protection of water bodies were reviewed: legislative, technological and sanitaryepidemiological measures also waste water purification. In analyzing the Odessa area proposed measures to address issues of sanitary protection of water, which will improve the ecological state of water bodies and prevent the Odessa region significantly, harm that may be caused to the national economy and population.