Клініко-патогенетичні паралелі при комплексній гемоділюційній терапії ХОЗЛ - Кучер, О.В.; Гоженко, А.І.; Ковалевська, Л.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
Метою дослідження була оцінка впливу комплексної гемодилюційної терапії на
показники гемодинаміки у хворих з ХОЗЛ. П
оказано, що застосування комбінованої
терапії із включенням реополіглюкіну
та високо селективного β-адреноблокатору
(небівалолу) дозволяє норм
алізувати гемодинамічні показники та покращити реологічні властивості крові у хворих на ХО
ЗЛ. Застосування ге
модилюційної терапії у
хворих на ХОЗЛ із вираз
ковою хворобою шлунку та дванадцятипалої кишки покращує терміни епітелізації виразкового де
фекту. Запропонована терапія є ефективною
у хворих на ХОЗЛ з вихідною тахікардією, систолічною гіпертензією та гіпоксемічними станами. Целью исследования была оценка влияния комплексной гемодилюции
на показатели гемодинамики у больных
с ХОЗЛ. Показано, что применение
комбинированной терапии с включением реополиглюкина и высоко селективного
β-адреноблокатора (небивалола)
позволяет нормализовать гемодинамические показатели и улучшить реологические свойства крови у больных
ХОЗЛ. Применение гемоделюцийной
терапии у больных ХОЗЛ с язвенной
болезнью желудка и двенадцатиперстной кишки улучшает сроки эпителизации язвенного дефекта. Предложенная
терапия эффективна у больных ХОЗЛ с
исходной тахикард
ией, систолической
гипертензией и гипоксемическими состояниями. The aim of the study was to evaluate
the hemodynamic effects of complex
hemodilution therapy in patients with
COPD. There was shown that combined
therapy with the inclusion of
reopoliglucine and highly selective
β-blockers can normalize hemodynamic
parameters and improve blood rheology
in patients with COPD. The application of
hemodiluon therapy in patients with
COPD and gastric ulcer and duodenal
ulcer could improve ulcer epithelization
time. The proposed therapy is effective
in COPD patients with
initial tachycardia,
systolic hypertension and hypoxemic
states.