Можливості корекції ендотеліальної дисфункції при лікуванні хворих на гіпертонічну хворобу - Якименко, О.О.; Наташина-Котік, О.А.; Клочко, В.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
В статті наведений можливий спосіб удосконаленню методики лікування хворих на гіпертонічну хворобу шляхом патогенетичної корекції ендотеліальної дисфункції.
Авторами поєднано застосовано антигіпе
ртензивний препарат лозартан дозою 25-50 мг один раз на добу в сполученні
з ректальним уведенням фіксованого об’єму
водного розчину озоно*кисневої суміші у кількості 150,0 мл з початковою концентрацією озону у суміші 5 мкг/мл. Це дозволило у коротшій термін досягти більш вираженого терапевтичного ефекту, здеш
евіти вартість лікування,
знизити серцево-судинний ризик. В статье приведен возможный способ усовершенствованию методики лечения больных гипертонической болезнью путем патогенетической коррекции
эндотелиальной дисфункции. Авторами
применены антигипертензивный препарат лозартан в дозе 25-50 мг один раз в
сутки в сочетании с ректальным введением фиксированного объема водного
раствора озоно-кислородной смеси в
количестве 150,0 мл с начальной концентрацией озона в смеси 5 мкг/мл. Это
позволило в короткий срок достичь более выраженного те
рапевтического эффекта, снизить стоимость лечения и сердечно-сосудистый риск. The article presents a possible way to
improve the methods of treatment of
patients with hyperte
nsion by pathogenetic
correction of endothel
ial dysfunction. The
authors used combined antihypertensive
drug losartan dose
of 25-50 mg once daily
in combination with rectal introduction of a
fixed volume of aqueous ozone-oxygen
mixture in an amount of 150.0 mL with an
initial concentration of
ozone in a mixture
of 5 mg / ml. It is possible in a shorter time
to achieve a more pronounced therapeutic
effect, reduce the cost of treatment and
cardiovascular risk.