Oбгрунтування диференційованого призначення вазоактивних препаратів у лікуванні хворих на ішемічну хворобу серця у сполученні з артеріальною гіпертензією відповідно до ступеня легеневої гіпертензії та/чи стадії хронічної серцевої недостатності - Мацегора, Н.А.; Мітасова, Н.Ю. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2017)
Пошук найбільш вагомих діагностичних критеріїв, розробка вдосконаленого алгоритму при лікуванні хворих на ІХС у сполученні з АГ, ускладнених ХСН 2А чи 2Б, та вибір індивідуальної лікувальної тактики з урахуванням ступеню ЛГ шляхом застосування неспецифічних (нітрати, амлодипін) чи специфічних (силденафіл) вазодилататорів, залишаються актуальною проблемою сучасної кардіології та внутрішньої патології. Поиск наиболее весомых диагностических критериев, разработка усовершенствованного алго- ритма при лечении больных ИБС в сочетании с АГ, осложненных ХСН 2А или 2Б стадии, и выбор индивидуальной лечебной тактики с учетом степени ЛГ путем применения неспецифических (нитраты, амлодипин) или специфических (силденафил) вазодилататоров, остаются актуальной проблемой современной кардиологии и внутренней патологии. The search for the most significant diagnostic criteria, the development of an improved algorithm for the treatment of patients with coronary artery disease in combination with AH complicated with CHF 2A or 2B stage, and the choice of individual therapeutic tactics, taking into account the degree of pulmonary hypertension by using nonspecific (nitrates, amlodipine) or specific (sildenafil) vasodilators remain of current problem of modern cardiology and internal pathology.