Методика оценки надежности анкерной крепи - Кожушок, О.Д.; Назимко, В.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
Розроблено та апробовано методику оцінки надійності анкерного сталеполімерного кріплення в умовах вугільної шахти. Визначено необхідну кількість анкерів, що випробуються, та критичну кількість анкерів з незадовільною несучою спроможністю з урахуванням ризиків постачальника та споживача, а також надійності висновків. New method has been developed to determine rock bolt reliability. Number of he bolts to be tested and critical number of failed bolts were determined considering risks of supplier, customer and reliability of decision.