Ренопротекторное действие квертулина при экспериментальном иммунодефиците у крыс - Левицкий, А.П.; Пустовойт, И.П.; Макаренко, О.А.; Хромагина, Л.Н. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
При экспериментальном иммунодефиците, вызываемом с помощью циклофосфана, наблюдается развитие в почках
крыс дисбиоза и воспаления. Пероральное
введение Квертулина (кверцетин + инулин
+ цитрат кальция) оказывает ренопротекторный эффект, начиная с дозы 175–250 мг/кг. За умов експериментального імунодефіциту, що викликали за допомогою циклофосфану, спостерігали розвиток в нирках щурів дисбіозу та запалення. Пероральне введення Квертуліну (кверцетин + інулін + цитрат кальцію) здійснює
ренопротекторний ефект, починаючи з
дози 175–250 мг/кг. At the experimental immunodeficiency, caused by cyclophosphan, the development of dysbiosis and
inflammation is observed in kidneys of rats. Oral introduction
of Quertulin (quercethin + inulin + calcium
citrate) have rhoeniprotective effect, starting with the dose of 175-250 mg/kg.