Антиоксидантно-прооксидантний баланс при скелетній травмі різного ступеня тяжкості на тлі хронічної інтоксикації солями міді і цинку - Копач, О.Є.; Гарасимів, І.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
Скелетна травма різного ступеня тяжкості зумовлює істотне зниження величини антиоксидантно-прооксидантного індекс у у гострий період та період ранніх проявів травматичної хвороби. Хронічна інтоксикація солями міді і цинку на тлі скелетної травми різного ступеня здійснює прооксидан тний ефект у всі те рміни спос тереження, який із зростанням тяжкості травми збіл ьшується із першої до сьомої діб пост-травматичного періоду. Скелетная травма различной степени тяжести обусловливает существенное снижение величины антиоксидантно-прооксидантного индекса в острый период и период ранних проявлений травматической болезни. Хроническая интоксикация солями меди и цинка на фоне скелетной травмы различной степени тяжести оказывает прооксидантный эффект во все сроки наблюдения, который с возрастанием тяжести травмы увеличивается с первых до седьмых суток посттравматического периода. Skeletal injuries of varying severity
leads to a significant reduction in the
value of prooxidant*antioxidant index in
the acute phase and during the early
manifestations of traumatic disease.
Chronic toxicity of copper and zinc salts
against skeletal injuries of varying
degrees has prooxidant effect in all
periods of observation that with
increasing severity of injury increases
from the first to the seventh day post-traumatic period.