Особливості формування структури і фізико-механічних властивостей твердих сплавів групи ТК, що містять твердий розчин (Ti,W)C газофазного синтезу - Савчук, І.В.; Андреєв, І.В.; Бондаренко, В.П. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2012)
Наведено результати експериментальних досліджень одержання титановольфрамового твердого сплаву марки Т5К10 з твердосплавної суміші, що містить твердий розчин (Ti, W)C газофазного синтезу. Показано, що застосування (Ti, W)C газофазного синтезу при виробництві сплавів групи ТК дозволяє суттєво знизити пористість і вміст вільного вуглецю та підвищити фізико-механічні характеристики сплавів. Приведены результаты экспериментальных исследований получения титановольфрамового твердого сплава марки Т5К10 из твердосплавной смеси, содержащей твердый раствор (Ti, W)C газофазного синтеза. Показано, что применение (Ti, W)C газофазного синтеза при изготовлении сплавов группы ТК позволяет существенно снизить пористость и содержание свободного углерода при повышении физико-механических характеристики сплавов Experimental researches results of reception WC–(Ti, W)C–Co cemented carbides from a mix of cemented carbides, which contains a solid solution (Ti, W)C of gas-phase synthesis are presented. Application (Ti, W)C of gas-phase synthesis at manufacturing of WC-(Ti, W)C-Co cemented carbides to raise physicomechanical characteristics of cemented carbides is shown.