Аналіз досвіду США і України з використання методологічних та розрахункових підходів до обґрунтування ядерної безпеки систем поводження з ядерним паливом - Ковбасенко, Ю.П.; Дудка, О.О.; Костюшко, Я.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
Проведено аналіз нормативних вимог США щодо обґрунтувань ядерної безпеки систем поводження з ядерним паливом та їх порівняння з відповідними вимогами України з метою виявлення відмінностей у використанні методологічних та розрахункових підходів, які зменшують консерватизм оцінок критичності цих систем без зниження досягнутого рівня ядерної безпеки. Проведен анализ нормативных требований США к обоснованию ядерной безопасности систем обращения с ядерным топливом, а также их сравнение с соответствующими требованиями Украины с целью обнаружения расхождений в использовании методологических и расчетных подходов, позволяющих снизить консерватизм оценок критичности этих систем без снижения достигнутого уровня безопасности. The paper analyzes US regulatory requirements for nuclear safety justification of the nuclear fuel management systems and their comparison with relevant Ukrainian requirements in order to define differences in using methodological and computer approaches that decrease the conservatism of criticality assessment of these systems without reducing the achieved level of safety.