Розрахунковий аналіз термомеханічного стану герметизуючого сталевого облицювання захисних оболонок енергоблоків АЕС з реакторними установками ВВЕР-1000/В 320 в аварійних умовах - Гондлях, О.В.; Крицький, В.Б.; Онопрієнко, В.Ю.; Чемерис, А.О.; Крицька, Н.І. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
З метою визначення можливості й обсягу порушень цілісності герметизуючого сталевого облицювання (ГСО), зокрема можливості втрати захисною оболонкою реакторного відділення АЕС в аварійних умовах локалізуючої функції, виконано розрахунковий аналіз термомеханічного стану гермооблицювання в разі прояву відповідних екстремальних впливів. За результатами дослідження отримано функції еволюції параметрів напружено-деформованого стану в залізобетоні та сталевому гермооблицюванні залежно від зміни аварійних температури і тиску в реакторному відділенні. Оцінено наявність запасу несучої спроможності ГСО. С целью определения возможности и объема нарушений целостности герметизирующей стальной облицовки (ГСО), в частности возможности потери защитной оболочкой реакторного отделения АЭС в аварийных условиях локализирующей функции, выполнен расчетный анализ термомеханического состояния гермооблицовки для случая реализации соответствующих экстремальных воздействий. По результатам исследования получены функции эволюции параметров напряженно-деформированного состояния в железобетоне и стальной гермооблицовке в зависимости от изменения аварийных температуры и давления в реакторном отделении. Оценено наличие запаса несущей способности ГСО. Computer analysis of thermomechanical state of the sealing steel lining under relevant extreme hazards has been performed to define the possibility and scope of loss of integrity of sealing steel lining, in particular the possibility of losing of the confining function by the NPP reactor compartment containment under emergency conditions. The study gave an opportunity to obtain functions of stress strain parameter evolution function in reinforced concrete and sealing steel lining depending on changes in emergency temperature and pressure in the reactor compartment. The paper assessed the margin of sealing steel lining bearing capacity.