Щодо перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему - Корчагін, П.О.; Ольховик, Ю.О. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
Аналізуються ключові питання, що потребують концептуального вирішення у новій актуалізованій стратегії перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему до початку робіт з вилучення радіоактивних відходів, зокрема у вигляді паливовмісних мас, після введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента. Анализируются ключевые вопросы, требующие концептуального решения в новой актуализированной стратегии преобразования объекта «Укрытие» в экологически безопасную систему до начала работ по извлечению радиоактивных отходов, в том числе в виде топливосодержащих масс, после ввода в эксплуатацию нового безопасного конфайнмента The paper presents key issues requiring conceptual solution in a new updated strategy of Shelter transformation into an environmentally safe system before the beginning of activities on the retrieval of radioactive waste, in particular fuel-containing materials, after the commissioning of the New Safe Confinement.