Результаты испытания сталеполимерных анкеров на вытягивание в сложных горно-геологических условиях - Демченко, А.И.; Яйцов, А.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
Експериментально доведено, що випробування анкерів на витягування можна виробити тільки при стійкій крівлі. В умовах нестійких крівель,схильних до розшарування, необхідно застосовувати інші засоби оцінки несучої здатності анкерної кріпи. It is experimentally proved to that the test of anchors on extraction out can be produced only at a proof roof. In the conditions of the unsteady roofs inclined to stratification it is necessary to apply other facilities of estimation of bearing strength anchor fasten.