Система послеаварийного мониторинга АЭС с использованием беспилотных летательных аппаратов: модели надежности - Харченко, В.С.; Ястребенецкий, М.А.; Фесенко, Г.В.; Саченко, А.А.; Кочан, В.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
Представлены различные варианты построения системы послеаварийного мониторинга АЭС на базе флотов дронов. Разработаны структурные схемы надежности таких вариантов и получены формулы для оценки их вероятности безотказной работы. Показаны возможности использования разработанных моделей для исследования вариантов системы. Предложен подход к определению оптимального состава флотов дронов для мониторинга АЭС при ограничениях на траектории их полетов Представлено різні варіанти побудови системи післяаварійного моніторингу АЕС на базі флотів дронів. Розроблено структурні схеми надійності таких варіантів і отримані формули для оцінки їх імовірності безвідмовної роботи. Показано можливості використання розроблених моделей для дослідження розглянутих варіантів системи. Запропоновано підхід до визначення оптимального складу флотів дронів для моніторингу АЕС у разі обмежень на траєкторії їх польотів The paper presents various options for the design of NPP post-accident monitoring systems based on drone fleets. Reliability block diagrams of such options are built and formulas for estimating their probability of failure-free operation are obtained. The possibilities of using the developed models for studying the considered system options are shown. An approach to determine the optimal composition of drone fleets for NPP monitoring under restrictions on their flight trajectories is proposed.