Основні валідаційні критерії методу "OCHRAPREP® кількісне визначення охратоксину А з використанням високоефективної рідинної хроматографії" - Бережна, Л.Г.; Цвіліховський, В.І.; Климентьєва, Л.В. (Журнал Хроматографічного товариства, 2008)
Проведено оцінку валідаційних критеріїв "повернення" та "коефіцієнт варіації" згідно Рішення 2002/657/EC для охратоксину А, вміст якого визначався методом високоефективної рідинної хроматографії із застосуванням при пробопідготовці імуноафінних колонок OCHRAPREP®. Доведено, що величина повернення та коефіцієнту варіації відповідають Рішенню EC 65732002, а отже даний метод є придатним до використання. Проведена оценка валидационных критериев "возврат" и "коефициент вариации" согласно Решения 2002/657/EC для охратоксина А, содержание которого определяли методом высокоэффективной жидкостной хроматографии с использованием для пробоподготовки иммуноафинных колонок OCHRAPREP®. Доказано, что возврат и коефициент вариации соответствуют Решению 2002/657/EC, таким образом можно сделать вывод, что данный метод пригоден к использованию. The estimation of such validation characteristics as "recovery" and "coefficient of variation" agrees Decisions 2002/657/EC was carry out for ochratoxin A, which maintenance defined a method of a high performance liquid chromatography with use for sample preparation an immunoaffinity columns OCHRAPREP®. It is shown that return and coefficient of variation correspond to Decision 2002/657/EC, thus it is possible to draw a conclusion that this method is suitable to use.