Содержание тяжелых металлов в почвах Николаевской городской агломерации - Смирнова, С.М.; Долин, В.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
Проанализировано валовое содержание тяжелых металлов (Zn, Pb, Mn, Cu, Ni, Cr, Fe) в почвах г. Николаева с позиции дифференциации зон загрязнения в пределах городской застройки. Проведена оценка состояния почвенного покрова по эколого-геохимическим и санитарно-гигиеническим критериям. Проаналізовано валовий вміст важких металів (Zn, Pb, Mn, Cu, Ni, Cr, Fe) у грунтах м. Миколаєва з позиції диференціації зон забруднення у межах міської забудови. Проведена оцінка стану грунтового покриву за еколого-геохімічними та санітарно-гігієнічними критеріями. Heavy metal (Zn, Pb, Mn, Cu, Ni, Cr, and Fe) contamination of soils within Mykolayiv city limits have been studied. The differentiation of areas of contamination has been established. The ecological assessment of soil contamination of Mykolayiv city has been made utilizing geochemical and sanitary gygienic criteria.