О влиянии электромагнитного поля на устойчивость коллоидов (на примере гидроксида железа) - Забулонов, Ю.Л.; Кадошников, В.М.; Литвиненко, Ю.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
Изучено влияние электромагнитного поля на устойчивость коллоидного раствора гидрооксида железа. Показана зависимость устойчивости коллоида от природы электромагнитного поля и времени релаксации. Определено время восстановления первоначальной структуры указанного коллоидного раствора. В качестве источника электромагнитного излучения использовался аппарат вихревого слоя конструкции Логвиненко Д.Д. Вивчено вплив електромагнітного поля на стійкість колоїду гідроокису заліза. Показано залежність стійкості колоїдного розчину від природи електромагнітного поля і часу релаксації. Визначено час відновлення первісної структури вказаного колоїдного розчину. В якості джерела електромагнітного випромінювання використовувався апарат вихрового шару конструкції Логвиненко Д.Д. The electromagnetic field effect on the colloid iron hydroxide stability was studied. Dependence of the colloidal solution stability on the electromagnetic field nature and the relaxation time was established. The time of restoration of the original structure of the source colloidal solution was determined. As a source of electromagnetic radiation we used the apparatus of the vortex layer designed by Logvinenko D.D.