Вибір методу та засобу моделювання для оцінки забруднення ґрунту атмосферними викидами теплової електростанції - Бондаренко, М.Г. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
Наведено критичний огляд існуючих методів моделювання розсіювання забруднень у атмосферному повітрі та програмних засобів, що реалізують ці методи, з точки зору можливості їх застосування для вирішення задачі оцінки накопичення забруднень у ґрунті внаслідок осадження з атмосфери. Приведен критический обзор существующих методов моделирования рассеивания загрязнений в атмосферном воздухе и программных средств, реализующих эти методы, с точки зрения возможности их применения для решения задачи оценки накопления загрязнений в почве в результате осаждения из атмосферы. Critical review of the existing simulation techniques for dispersion of pollutants in the air and the software tools that implement these methods is presented in terms of their applicability to the task of assessing the accumulation of contaminants in the soil due to deposition from the atmosphere .