Сорбция ¹³⁷CS частицами каолинит-полимерных композитов - Розко, А.Н.; Федоренко, Ю.Г.; Туронок, О.Ч.; Дяченко, Е.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
Установлено, что дисперсность каолинита и его количество в образцах каолинит-полимерных композитов влияют на сорбцию ¹³⁷Cs из водных растворов, при этом катионы ¹³⁷Cs сорбируются полиакриламидом и каолинитом, а образцы композитов во время сорбции не разрушаются. Встановлено, що дисперсність каолініту та його кількість в зразках каолініт-полімерних композитів впливає на сорбцію ¹³⁷Cs з водних розчинів, при цьому катіони ¹³⁷Cs сорбуються поліакриламідом та каолінітом, а зразки композитів під час сорбції не руйнуються. Dispersity of kaolin and its quantity in kaolin-polymer composites was found to influence ¹³⁷Cs sorption from water solutions. ¹³⁷Cs cations are sorbed by the acrylamide polymer and kaolin whereas the samples of the composite are not destroyed during sorption.