Геолого-геофізичні і сейсмотектонічні аспекти оцінки сейсмічної небезпеки при плануванні розміщення особливо важливих об'єктів в Україні - Сафронов, О.Н. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
У роботі відображені геолого-геофізичні та сейсмотектонічні аспекти оцінки сейсмічної небезпеки перспективних місць розміщення особливо важливих об’єктів в Україні з урахуванням державних будівельних норм В 1.1-12:2006. Удосконалення методики виділення зон виникнення вогнищ землетрусів, із урахуванням вищесказаного, дозволить створити основу для оцінки сейсмічної небезпеки території України на новому науково-методичному рівні і більш обґрунтовано вибирати місця розміщення майданчиків для побудови особливо важливих об'єктів. В работе отражены геолого-геофизические и сейсмотектонического аспекты оценки сейсмической опасности перспективных мест размещения особо важных объектов в Украине, с учетом государственных строительных норм В 1.1-12:2006. Совершенствование методики выделения зон возникновения очагов землетрясений, с учетом вышесказанного, позволит создать основу для оценки сейсмической опасности территории Украины на новом научно-методическом уровне и более обоснованно выбирать места размещения площадок для построения особо важных объектов. The work contains geological, geophysical and seismotectonic aspects of seismic hazard assessment for possible sites for extremely important objects in Ukraine, with respect to state construction regulations B 1.1-12:2006. In this connection, perfection of methods of identifying zones of appearing of earthquake focuses will allow to develop seismic hazard assessment in Ukraine and select the sites for extremely important objects on new scientific methodical basis.