Екологічне зонування території району великого міста - Коніцула, Т.Я. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
На основі результатів проведеного дослідження, на прикладі Шевченківського району м. Києва, визначено і окреслено території з різним рівнем екологічної небезпеки з врахуванням особливостей впливу геоекологічних факторів. На основе результатов проведенного исследования в границах района (на примере Шевченковского района г. Киева) определены территории различного уровня экологической безопасности с учетом влияния геоэкологических факторов и заболеваемости детского населения. Upon the results of the conducted research within a district boundaries there were determined territories of a different ecological safety rate with a consideration to influence of geo-ecological factors and morbidity of the children population.