Застосування пакету моделей розрахунку дозових навантажень (WSA) для створення автоматизованого робочого місця інженера-дозиметриста спецкомбінату «Радон» - Злобенко, Б.П.; Кучковський, В.П.; Спасова, Л.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
У статті розглянуто можливість застосування спеціалізованих засобів моделювання на базі пакету моделей WSA для створення автоматизованого робочого місця інженера-дозиметриста. Автоматизоване робоче місце інженера-дозиметриста спецкомбінату «РАДОН» розраховане на роботу у складі локальної обчислювальної системи сховища, інтегрованої у систему інформаційної підтримки діяльності МНС України «МНС-Інформ». Модуль програми WSA був розроблений в Інституті геохімії навколишнього середовища. Проведена робота є основою для створення повнофункціонального робочого місця інженера-дозиметриста, обладнаного відповідними програмними та технічними засобами. В статье рассмотрена возможность применения специализированных средств моделирования на базе пакета моделей WSA для создания автоматизированного рабочего места инженера-дозиметриста. Автоматизированное рабочее место инженера-дозиметриста спецкомбината «РАДОН» рассчитано на работу в составе локальной вычислительной системы хранилища, интегрированной в систему информационной поддержки деятельности МЧС Украины «МЧС-Информ». Модуль программы WSA был разработан в Институте геохимии окружающей среды. Проведенная работа является основой для создания полнофункционального рабочего места инженера-дозиметриста, оборудованного соответствующими программными и техническими средствами. Ways of application of special simulars based on WSA package of models for creation of a dosimetrist’s workstation are discussed. A dosimetrist’s workstation at radioactive waste storage “Radon” is designed for work within the local computer system of the storage, which is integrated into the information support system of activities of ME of Ukraine “ME-Inform”. The WSA unit was worked out at Institute of Environmental Geochemistry. This work is the basis for creation of a full-function dosimetrist’s workstation equipped with relevant software and technical means.