Використаня геоінформаційних технологій для вивченя техногено-екологічного впливу на водне середовище хвостосховищ уранового виробництва на базі колишнього Придніпровського хімічного заводу - Швайко, В.Г.; Лисиченко, Г.В.; Верховцев, В.Г.; Білокопитова, Н.А. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2012)
Описаний досвід використання ГІС-технологій для оцінки стану підземних вод в районі хвостосховищ уранового виробництва та впливу їх на забруднення притоки Дніпра р. Коноплянки та самого Дніпра, зокрема підготовлені необхідні вхідні дані та проведено моделювання перетоку підземних вод, створена цифрова модель місцевості, проведена GPS-зйомка при вимірювання показників на свердловинах, визначений можливий вплив виявлених активних на новітньому етапі розвитку лінійних структур на безпеку хвостосховищ та передбачені на основі неотектонічних даних місця активного поглинання забруднених поверхневих вод. Описан опыт использования ГИС-технологий для оценки состояния подземных вод в районе хвостохранилищ уранового производства и влияния их на загрязнение притока Днепра р. Коноплянки и самого Днепра. В частности, подготовлены необходимые входные данные и проведено моделирование перетока подземных вод, создана цифровая модель местности, проведена GPS-съемка при измерении показателей на скважинах, определены возможное влияние выявленных активных на новейшем этапе развития линейных структур на безопасность хвостохранилищ и предполагаемые на основе неотектонических данных места активного поглощения загрязненных поверхностных вод. Was described experience using GIS to assess groundwater near tailings of uranium production and the impact of pollution on the tributary Konoplyanka of the Dnieper and the Dnieper. Was prepared all necessary input data and conducted modeling of groundwater flows, created by digital terrain model, carried GPS-shooting at measuring performance on wells. Was determined the possible effect of the identified active linear structures at the new level on safety of tailings. On the basis of neotectonic data the place of active absorption of polluted surface water was provided.