Мікроелементи у водоростях акваторії Чорного моря - Самчук, А.І.; Загнітко, В.М.; Огар, Т.В; Попенко, Е.С. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2012)
Проведено дослідження водоростей Чорного моря, як індикаторів забруднення чорноморського басейну важкими металами. Показано, що водорості роду Cystoseira sp перспективні для проведення еколого-геохімічного моніторингу акваторії. Проведены исследования водорослей Черного моря, как индикаторов загрязнения черноморского бассейна тяжелыми металлами. Показано, что водоросли рода Cystoseira sp перспективны для проведения экологического геохимического мониторинга акватории. Researches of water-plants of the Black sea as indicators of contamination of the sea pool with heavy metals have shown that the water-plants of Cystoseira species are a promising material for the ecological-geochemical monitoring of the aquatorium.