Вплив техногенних і геоландшафтних чинників на стан довкілля території окремого району мегаполіса - Коніцула, Т.Я. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2012)
За результатами проведених досліджень визначено особливості впливу техногенних, кліматичних, геоландшафтних та урболандшафтних чинників на стан навколишнього середовища території Шевченківського района м.Києва. На основе результатов проведенных исследований определены особенности влияния техногенных, климатических, геоландшафтных и урболандшафтных факторов на состояние окружающей среды территории Шевченковского района г. Киева. On the basis of the conducted investigation, we determined the special features of influence of technogenious, climate, geolandscape and urban landscape factors on the environment of the Shevchenko’s district the Kyiv.