Чернобыльские сюжеты (1986-1987) - Соботович, Э.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2014)
Эти страницы воспоминаний были найдены в архиве Соботовича Э.В. после его смерти. В этих воспоминаниях каждое слово, каждый описанный эпизод окунают нас в атмосферу первых тревожных дней и месяцев после беспрецедентной чернобыльской катастрофы, когда необходимо было безотлагательно решать нестандартные задачи, принимать ответственные решения. При чтении текста возникает ощущение живого голоса рассказчика – настолько непосредственно и искренне переданы впечатления Эмлена Владимировича от прошедших событий. Ці сторінки спогадів були знайдені в архіві Соботовича Э.В. після його смерті. У цих спогадах кожне слово, кожен описаний епізод занурюють нас в атмосферу перших тривожних днів і місяців після безпрецедентної чорнобильської катастрофи, коли необхідно було невідкладно вирішувати нестандартні завдання, приймати відповідальні рішення. При читанні тексту виникає відчуття живого голосу оповідача – настільки безпосередньо і щиро передані враження Эмлена Володимировича від минулих подій. These pages of memoirs were found in E.V. Sobotovich’s archive after his death. Every word, every episode immerse us in the atmosphere of the first alarming days and months after the unprecedented Chornobyl catastrophe, when it was necessary to solve urgent non-standard tasks, take crucial decisions. Reading the text, these pages evoke the sound of live voice of Emlen Sobotovich – so directly and sincerely his impressions on those events are conveyed.