Шляхи підвищення рівня довіри суспільства до безпеки геологічного захоронення радіоактивних відходів - Корчагін, П.О.; Шабалін, Б.Г. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2014)
Проаналізовано шляхи підвищення безпеки при тривалому зберіганні і похованні високоактивних відходів, в тому числі відпрацьованого ядерного палива, з точки зору підвищення довіри суспільства до подальшого використання ядерної енергії та недопущення несанкціонованого використання ядерних матеріалів і ядерних технологій. Проанализированы пути повышения безопасности при длительном хранении и захоронении высокоактивных отходов, в том числе отработанного ядерного топлива, с точки зрения повышения доверия общества к дальнейшему использованию ядерной энергии и недопущению несанкционированного использования ядерных материалов и ядерных технологий. The authors have analysed the ways of improving safety of long-term storage and disposal of high level waste including spent nuclear fuel from the viewpoint of increasing confidence of the society in further use of nuclear energy and preventing illegal use of nuclear materials and technologies.