Формы нахождения тяжелых металлов в техногенно загрязненных почвах под влиянием предприятий черной металлургии (на примере г. Алчевска) - Кураева, И.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2014)
Изучены закономерности распределения тяжелых металлов в почвах расположенных вблизи предприятий черной металлургии. Определены формы нахождения металлов в основных фракциях техногенно загрязненных почв. Вивчено закономірності розповсюдження важких металів у ґрунтах, розташованих безпосередньо біля підприємств чорної металургії. Визначено форми знаходження металів в основних фракціях техногенно-забруднених ґрунтів. The patterns of distribution of heavy metals in soils which are located in the vicinity of ferrous metallurgy enterprises. Forms of occurrence of metals in the main fraction of technologically contaminated soils were identified.