Електродіалітичне фракціонування тритію у водних розчинах з використанням полімерних і композитних мембран - Зубко, О.В.; Пушкарьов, О.В.; Долін, В.В.; Розко, А.М. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2014)
У двокамерній електродіалізній установці з використанням гомогенних полімерних катіонобмінних та комбінованих мінерально-целюлозних мембран досліджено фракціонування ³Н/¹Н у водному розчині. Встановлено, що на ефективність розділення ізотопів впливає не лише тип мембран, але й кислотно-лужний режим електроліту в камерах електродіалізатора. В двухкамерной электродиализной установке с использованием гомогенных полимерных катионобменных и комбинированных минерально-целлюлозных мембран исследовано фракционирование ³Н/¹Н в водном растворе. Установлено, что на эффективность разделения изотопов влияет не только тип мембран, но и кислотно-щелочной режим электролита в камерах электродиализатора. The fractionation ³Н/¹Н in water solution has been studied in two-chamber electrodialysis apparatus arranged with homogeneous polymeric cationic-exchanged and combined mineral-cellulose membranes. The efficacy of isotope separation is under influence both by the type of membranes and acid-base conditions of electrolyte in the chambers of electrodialysis apparatus.