Утилизация отходов урано- и горнодобывающей промышленности методами биогеометаллургии - Мусич, Е.Г.; Демихов, Ю.Н. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2014)
Рассмотрена проблема переработки «хвостов» и отвалов горно-обогатительных и металлургических производств методами биогеометаллургии. Обоснована возможность управления отходами и извлечения редких и редкоземельных металлов из отвалов. Розглянута проблема переробки «хвостів» і відвалів гірничо-збагачувальних і металургійних виробництв методами біогеометалургії. Обгрунтована можливість управління відходами та вилучення рідких і рідкоземельних металів з відвальних уранових порід. The problem of processing of «tails» and dumps of the ore-dressing and metallurgical productions is considered by the methods of biogeometallurgy. Possibility of management and extraction of rare and rareearth metals wastes from the dumps is grounded.