Шлях від фізики твердого тіла до біомінералогії та прикладної мінералогії (до 75-річчя члена-кореспондента НАН України О. Б. Брика) - Пономаренко, О.М. (Вісник НАН України, 2018)
28 квітня виповнюється 75 років відомому ученому в галузі фізики мінералів, наномінералогії, біомінералогії, прикладної мінералогії, радіоспектроскопії мінеральної речовини та фізики твердого тіла, завідувачу відділу
фізики мінеральних структур та біомінералогії Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка НАН України, доктору фізико-математичних наук, професору, члену-кореспонденту НАН України
Олександру Борисовичу Брику.