Языковая ситуация в современной Греции - Недвига, Е.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Целью данной работы является исследование и комплексный анализ речевого поведения носителей языка в Греции с учетом факторов биллингвизма,
роли английского языка в языковой ситуации в современной Греции. Метою цієї роботи є дослідження та комплексний аналіз мовленнєвої поведінки носіїв мови у Греції з урахуванням факторів білінгвізму, ролі англійської
мови у повсякденному спілкуванні різних груп населення в сучасній Греції. The aim of the research is studying of linguistic behaviour of native speakers
in Greece and giving it a complex analysis taking into account the factors of bilingualism,
the role of English language in Modern Greek.