Formation and Properties of MoS₂/C Composite for Lithium Current Sources - Yablon, S.; Budzulyak, I.M.; Morushko, O.V.; Ilnythky, R.V.; Hemiy, O.M.; Kachmar, A.I. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2017)
В этой работе исследуются структура, физические и электрохимические свойства композитов из дисульфида молибдена и нанопористого углеродного материала, полученных методами механохимического анализа и ультразвуковой дисперсии, а также комбинацией гидротермического метода с ультразвуковой обработкой. Высокие значения удельной ёмкости (1820, 2205, 2510 А•ч/кг) были получены для литиевых источников тока (LCS) на основе композитов MoS₂/C, что было обусловлено вкладом как фарадеевских, так и ёмкостных процессов, которые происходят при интерфейсе между электродом и электролитом. В даній роботі досліджено структуру, фізичні й електрохемічні властивості композитів із дисульфіду молібдену та нанопористого вуглецевого матеріялу, одержаних методами механохемічної аналізи й ультразвукової дисперсії та комбінацією гідротермічної методи з ультразвуковим оброблення. Для літійових джерел струму (LCS) на основі композитів MoS₂/C були одержані високі значення питомої ємності (1820, 2205, 2510 А•год/кг), що було зумовлено внеском як Фарадейових, так і ємнісних процесів, які відбуваються при інтерфейсі між електродою й електролітом In this work, the structure, physical and electrochemical properties of molybdenum disulphide/nanoporous carbon-material composites obtained by the mechanochemical-analysis and ultrasonic-dispersion methods as well as by the combination of hydrothermal method with ultrasonic treatment are investigated. The high values of specific capacitance (1820, 2205, 2510 A•h/kg) are obtained for lithium current sources (LCS) based on MoS₂/C composites, which are caused by the contribution of the Faraday and capacitive processes occurring at the electrode/electrolyte interface.