Darstellung der Diphthonge in der Deutschen Aussprachenorm - Мищенко, Н.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Целью данной статьи является исследование развития произносительной нормы в немецком языке и определение понятия "норма" с лингвистической
точки зрения. Статья сосредоточена на кластерном анализе дифтонгов в современном немецком языке, их определении и графической презентации в соответствии с языковой нормой. Метою статті є дослідження розвитку норми вимови у німецькій мові, а
також визначення поняття "норма" з лінгвістичної точки зору. Дослідження зосереджується на кластерному аналізу дифтонгів в сучасній німецькій мові, їхньому
визначенні та графічної презентації відповідно до мовної норми. The aim of the suggested article is to research the development of the pronunciation
norm in the German language, to determine the notion "norm" from the
linguistic point of view. The main focus of the research lies on cluster analysis of
diphthongs in modern German, their definition and graphic presentation according to
the norm of the language.