Основні етапи побудови і приклади застосування мереж Байєса - Бідюк, П.І.; Кузнєцова, Н.В. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2007)
Розглянуто основні формалізми мереж Байєса (МБ), їх графотеоретичне представлення. Проаналізовано методи побудови та навчання таких мереж. На основі аналізу запропоновано та обґрунтовано методику побудови і застосування МБ для конкретних задач, яка апробована при розв’язанні економічних та фінансових задач (кредитування, аналізу причин повернення товарів) з використанням різних програмних засобів. The basic formalism, graph-theoretical presentation as well as methods of building and training of the Bayesian networks are discussed. The methodology of building and using them for specific problems is proposed and tested in solving economy and finance problems (such as crediting and purchase returning) using different tools of software. Рассмотрены основные формализмы сетей Байеса (СБ), их графо-теоретическое представление. Проанализированы методы построения и обучения таких сетей. На основе анализа предложена и обоснована методика построения и применения СБ для конкретных задач, которая апробирована при решении экономических и финансовых задач (кредитования, анализа причин возвращения товаров) с использованием различных программных средств.