Точные методы минимизации квадратичных функций. Часть 1 - Данилин, Ю.М.; Шубенкова, И.А. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2007)
Рассматривается единый подход к построению различных по характеру точных методов минимизации квадратичных функций. Описываются возможности применения этих методов к решению задач нелинейной оптимизации и систем линейных уравнений. The unique approach to constructing various by character exact methods for minimization of square-law functions is studied. Possibillity of application of these methods to the solution of nonlinear optimization problems and systems of linear equations is considered. Розглянуто єдиний підхід до побудови різних за характером точних методів мінімізації квадратичних функцій. Описано можливості застосування цих методів до розв’язування задач нелінійної оптимізації та систем лінійних рівнянь.