Сверхизлучение нанолазеров в информационно-измерительных процедурах - Мачехин, Ю.П.; Курской, Ю.С.; Гнатенко, А.С.; Ткаченко, В.А. (Радіофізика та електроніка, 2018)
Предметом исследований является сверхизлучение нанолазеров и процесс его формирования квантовыми точками, повышенной концентрацией неравновесных носителей заряда, а также физические принципы работы нанолазеров со сверхизлучением в телекоммуникационных системах. Целью работы является обоснование возможности использования нанолазеров в режиме сверхизлучения и устройств на их основе для решения задач передачи высокоскоростных оптических информационных сигналов и задач стабилизации частоты излучения. Предметом дослідження є надвипромінювання нанолазерів і процес його формування квантовими точками, підвищеною концентрацією нерівноважних носіїв заряду, а також фізичні принципи роботи нанолазерів з надвипромінюванням в телекомунікаційних системах. Метою роботи є обґрунтування можливості використання нанолазерів у режимі надвипромінювання та пристроїв на їх основі для вирішення завдань передачі високошвидкісних оптичних інформаційних сигналів та задач стабілізації частоти випромінювання. The subject of the paper is superradiation of nanolasers and its process of quantum dot formation, increased concentration of nonequilibrium charge carriers, as well as physical principles of nanolasers operation with superradiation in telecommunication systems. The purpose of the work is to substantiate the possibility of using nanoscale lasers in the regime of superradiance and devices based on them to solve problems of transmission of high-speed optical information signals and tasks of stabilization of the radiation frequency.